Agenda d'Olot i la Garrotxa

FIRA DE SANT LLUC

Olot, del 18 al 20 d'octubre

La fira de Sant Lluc data de l’any 1314 i el seu orígen va ser la ramaderia, vinculada als moviments transhumants dels ramats. En l’actualitat és una fira de caràcter multisectorial i se celebra al Recinte Firal d’Olot, amb activitats orientades a preservar el medi ambient i la sostenibilitat, amb presència de propostes de turisme rural i mostres d’artesania.

Tot i que la fira té lloc el cap de setmana més proper al 18 d’octubre, aquest mateix dia es manté la tradicional Fira Ramadera i la Fira del Dibuix.

Festival Lluèrnia 2019

FESTIVAL LLUÈRNIA

Olot, 9 de novembre

Lluèrnia és el festival del foc i de la llum, que té lloc cada any a Olot pels voltants de Sant Martí, aprofitant la bonança de l’estiuet de primers de novembre.

Lluèrnia vol ser una festa participativa que ens recordi les nostres vinculacions amb el foc dels volcans i amb la llum que, a la tardor més que mai, configuren uns paisatges únics. amb instal·lacions i treballs fetes per arquitectes, artistes, dissenyadors de llums, escenògrafs i que com sempre,  compten amb les propostes sorprenents dels grups d’ambientació i animació.